Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hrek >>  Egyb hrek

XVI. Kmr nap – A sebszet nnepe; Az v Pest megyei llatorvosa
Egyb hrek
2015. oktber 3-n kerlt megrendezsre a MOK Pest megyei szervezetnek kiemelt tovbbkpzsi rendezvnye a „XV. Kmr nap – a sebszet nnepe - plasztikai sebszet az llatorvoslsban” Kmr Gyula sebsz professzor emlkre tartott tudomnyos emlkls.

A rendezvnyen kerlt tadsra az „v Pest megyei llatorvosa” azaz a Kmr dj, amelyet a szervezet vezetsge annak az llatorvos kamarai tagnak tl, aki az llatgygyszat terletn kiemelked – az llattulajdonosok s llatorvos kollgi ltal elismert - szakmai munkja mellett pldamutat emberi tulajdonsgai alapjn mlt Kmr professzor r emlkhez.

Az ezvi djazott: dr. Fenyves Ildik (Budakeszi).

Kmr-Dj 2015.

Dr. Fenyves Ildik szakmai laudcija

"Dr. Fenyves Ildik 1999-ben szerezte meg llatorvos-doktori diplomjt Budapesten. Mr az egyetemi vek alatt, illetve szakmai gyakorlatok keretben Kmr Professzor r nyomdokaiba lpett, hiszen egy mindannyiunk ltal ismert nagyszer llatorvos Kollginval, a cegldi llatkrhz oszlopos tagjval, a 2002. vben Kmr Djat kapott nhai Dubois Idval hozta t ssze a j sors. Idra mig gy emlkezik, mint akitl nem csak az llatorvosi hivats alapjait, de megrt hozzllst, embersget, szakmai alzatot is rdemes volt megtanulni.

Kmr Professzor r a szerzje az utols magyar nyelven megjelent llatorvosi szemszeti tanknyvnek. Ildik pedig mr az egyetemi vek sorn elktelezett rdekldst mutatott a kisllat szemszet irnt.

Diplomadolgozatt „Kutyk veleszletett szembetegsgei, progresszv retina atrofia.” cmmel rta.

Gyakornoki vt az llatorvostudomnyi Kar Kisllatklinikjn tlttte, majd 2002-ig az egyetem Belgygyszati Klinikjnak klinikai llatorvosa.

2010-ben Kisllat Klinikus Szakllatorvosi diplomt szerez. A f rdekldsi kr mg mindig a kisllat szemszet, hiszen diplomamunkjnak cme: A collie szembetegsg vizsglata s elfordulsa Magyarorszgon.

2011-ben trsaival megalaptja a Magyar Kisllat Szemszeti Egyeslet-et, amely mra nem csak egy igen magas szint szakmai mhely, de egy nagyszer barti kzssg is. Ez pedig manapsg mr sajnos szinte prjt ritktja a magyar llatorvos trsadalmon bell. Az egyesleti munka keretei kztt szmos, igen magas szint szakmai konferencia bonyolti voltak, akik btran segtettk minden, a szakterlet irnt rdekld kollga szemszeti kpzst, tovbbkpzst.

Ildik 2003-tl a budakeszi Klapka llategszsggyi Kzpont szakmai vezetje, ahol 5 llatorvos s 5 asszisztens munkjnak szakmai koordintori feladatait is elltja. A rendelben 6 ve mkdik kisllat szemszeti szakrendels. Az intzmny 2011-tl az egyetem oktatklinikja is.

2014-ben Ildik hosszas mrlegelst kveten flhagyott az ltalnos lllatorvosi tevkenysggel s kizrlag kisllat szemszeti szakterleten praktizl.

Ugyanezen vben Brny Gyrgyi s Lvai Pter kollgkkal egytt ltrehoztk a Kisllat Szemszeti Szakrendel Hlzatot, amely az v 365 napjn vllalja a rszorul betegek szemszeti szakelltst, komoly segtsget nyjtva ezzel elssorban az ltalnos praxis fell hozzjuk irnytott pciensek alapellt llatorvosainak. A hlzat keretein bell egy kzponti irnyt telefon hasznlata mellett, egysges szakmai irnyelvek mentn biztostjk az akut szemszeti esetek ksedelem nlkli magas szint szakelltst.

Fenyves Ildik ideje nagy rszt a hivatsa mellett a csaldja, azaz 11 ves Mtys nev fia s 7 ves Eszter nev kislnya tlti ki.

Ildik amit az elmlt nhny vben kisllat szemszet tern ltrehozott, az mltn mondhat plda nlklinek a jelenkori magyar llatorvosls trtnetben. A Kollgina teht mlt rkse Kmr Professzor r szellemi hagyatknak, s ennek megfelelen a Magyar llatorvosi Kamara Pest megyei Szervezetnek dntshozi Fenyves doktornvel egy valban rendkvli szemlyisg szmra itltk meg a 2015. vi Kmr djat.

Ildik, engedd meg, hogy a kitntetsedhez elsknt gratullva kvnjak Neked tovbbi eredmnyes szakmai tevkenysget s sikeres letet."

2015. oktber 03. - dr. Kurucz Jnos

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál


Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu