Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hírek >>  Kamarai hírek

Pályakezdõ pályázat - 2018 - Beszámoló
Kamarai hírek
A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) Pest megyei Szervezete – a pályakezdõ állatorvosok munkába állásának segítése, valamint a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében – évente egy alkalommal pályázatot ír ki pályakezdõ állatorvos támogatására.

Az elmúlt évben, a pályázó felek közül, a területi szervezet bíráló bizottsága a támogatást dr. Farkasova Lucia részére ítélte oda.

Luca a pályázati keret felhasználásáról beszámolót illetve képes összefoglalót készített és juttatott el részünkre, amelyet - elõzetes hozzájárulása alapján - ezúton adunk közzé honlapunk látogatói részére.

 

Ezúton is gratulálunk és sok sikert kíván a MÁOK Pest megyei szervezetének vezetõsége!

A teljes képes beszámolót a hír alján olvashatják (Fogaszat kepekben.pdf)

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

A Magyar Állatorvosi Kamara Pest megyei Szervezete évente egy alkalommal pályázatot hirdet meg pályakezdõ állatorvos támogatására, ezzel hozzájárulva a kezdõ állatorvosok szakmai fejlõdéséhez.  2018-ban én lehettem a szerencsés támogatott állatorvos.

Mivel érdeklõdésem a fogászat felé irányul, szerettem volna ezen a területen fejlõdni. A pályázati összeg elnyerésével lehetõségem nyílt részt venni két külföldi, VetPD által szervezett posztgraduális állatorvosi képzésen is. A tanfolyamok keretein belül olyan magas szintû szakképzettséggel rendelkezõ oktatóktól, állatorvos-fogspecialistáktól tanulhattam, mint Hubert Simhofer, Rob Pascoe és Tim Barnett.

Elsõ alkalommal a Pasterk lóklinikán (Ebreichsdorf, Ausztria) megtartott két napos kiscsoportos tanfolyamon vettem részt, ahol a lovaknál elõforduló fogproblémákról és ezek diagnosztikai módszereirõl, a foghúzás indikációiról, foghúzás során használt eszközökrõl, gyógyszerekrõl, idegek érzéstelenítésének módjairól, a metszõ-, szem-, farkas- és õrlõfogak eltávolításának lehetõségeirõl tanulhattam.

A következõ szintén két napos lófogászati kurzusra Németországba, a parsdorfi lóklinikára látogattam el.  Ebben a két napban részletes elõadásokat hallhattam a paranasalis sinusok anatómiájáról, a sinusok sebészeti trepanációjáról, a premoláris és a moláris fogak sebészeti eltávolításának különbözõ technikáiról.

Ezúton is szeretném kifejezni hálámat a Magyar Állatorvosi Kamara Pest megyei Szervezetének. Úgy érzem, hogy a pályakezdõ támogatás segítségével lehetõséget nyertem az általam preferált szakirányba intenzívebben képezni magam, az állatorvosi képzések során tudásom további mélyítésére a korszerû diagnosztikai és kezelési módszerekben, melyeket gyakorlatban is hasznosítani tudok a jövõben.

dr. Farkasova Lucia


Mellékelt dokumentumok:
Fogaszat_kepekben.PDF

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu