Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hírek >>  Kamarai hírek

Pályakezdõ támogatás pályázat 2023.
Kamarai hírek
A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) Pest Vármegyei Szervezete – a pályakezdõ állatorvosok munkába állásának segítése, valamint a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében pályázatot ír ki pályakezdõ állatorvos kolléga támogatására.

A pályázaton az a pályakezdõ állatorvos (befogadó praxisban gyakornok) vehet részt, aki

- tagja a MÁOK Pest Vármegyei Szervezetének,

- diplomája – a pályázat beadási határidejekor – két évnél nem régebbi,

- önálló praxisengedélyes vagy a befogadó praxis engedélyében közremûködõként szerepel, vagy a praxisengedély kiadási feltételeinek megfelel,

- 3 éven belül nem részesült önmaga, vagy a befogadó praxis pályakezdõ támogatásban.

A MÁOK Pest Vár megyei Szervezetének Vezetõsége a támogatás odaítélésérõl a beadott pályázati anyagok elbírálása, és a pályázók személyes meghallgatása után dönt. A pályázatokat a MÁOK Pest Vármegyei Szervezetének levelezési címére (2100 Gödöllõ, Pattantyús Á. krt. 2.) kell beküldeni 2023. június 30-ig.

A pályázati anyagot a pályakezdõ állatorvos önállóan, vagy a gyakornok és az õt befogadó, Pest Vármegyében mûködõ praxis vezetõje közösen készítik el. A pályázati anyagnak a következõket kell tartalmaznia (a hiányosan vagy határidõn túl beérkezett pályázati anyagok a pályázat bírálásából kizárásra kerülnek):

  1. a pályakezdõ állatorvos (befogadó praxisban gyakornok) részérõl:

- önéletrajz

- a támogatás igénylésének indoka(i)

- a szakmai munkával és az önálló munkavégzéssel kapcsolatos tervek és elképzelések (a támogatási idõszakban és azt követõen is)

2. a befogadó állatorvos részérõl:

- praxisengedély, igazolás a legalább ötéves szakirányú szakmai gyakorlatról

- igazolás a tagdíjfizetésrõl és a továbbképzési pontok (továbbképzési cikluson belüli idõarányos) megszerzésérõl

- a támogatás igénylésének indokai (pl. a gyakornok anyagi támogatása, továbbképzése, szakmai munkájának segítése stb.)

- a támogatási összeg felhasználásának tervezete (pl. továbbképzéseken való részvétel, számla alapú elszámolások, bérelszámolások stb.)

- a gyakornok szakmai képzésére vonatkozó elképzelések, a gyakornokkal szembeni elvárások, a praxisba való bevezetés módja, az önálló munkavégzés biztosításának bemutatása

Támogatási idõszak: 2023. július-november.

Támogatási összeg: max. 250.000 Ft, a támogatási idõszak tartamára.

A támogatást elnyert pályakezdõ állatorvossal (önálló pályázat esetén), vagy a gyakornokkal és befogadó állatorvossal (közös pályázat esetén) – azaz a kedvezményezettekkel – a MÁOK Pest Vármegyei Szervezete határozott idejû támogatási szerzõdést köt, melyben a pályázati anyagban leírt vállalások és nyilatkozatok az irányadók.

A MÁOK Pest Vármegyei Szervezete Oktatási bizottsági, vagy vezetõségi tagjai révén a támogatási idõszakban legalább egy alkalommal ellenõrzi a támogatási szerzõdésben vállaltakat. Ha az ellenõrzés során a pályázat eredeti céljaitól és vállalásaitól eltérõ állapotot talál, a Vezetõség felé írásban kezdeményezi a támogatási szerzõdés felülvizsgálatát.

A támogatási idõszak leteltét (2023.11.30.) követõ 15 napon belül a támogatásban részesített pályakezdõ állatorvos, vagy a gyakornok (a befogadó állatorvossal közösen) írásos beszámolót készít az elnyert pályázati összeg felhasználásáról és a tervek megvalósulásáról, melyet a szervezet titkárságára kell beadni.

A támogatási idõszakban a befogadás bármely okból való megszûnésérõl a befogadó állatorvosnak és a gyakornoknak egyaránt haladéktalanul értesítenie kell a Vezetõséget. A jogosulatlanul felvett támogatási összeget a kedvezményezett köteles 8 munkanapon belül visszafizetni a MÁOK Pest Vármegyei Szervezet számlájára.

Ugyancsak vissza kell fizetni a támogatást, ha 3 éven belül másik vármegyébe megy dolgozni a támogatott.

MÁOK Pest Vármegyei szervezetének Vezetõsége

Gödöllõ, 2023. május 31.

(Elfogadva a MÁOK Pest Vármegyei Szervezetének 2023. május 18.-i vezetõségi ülésén.)


Mellékelt dokumentumok:
PALYAKEZDO-TAMOGATAS-2023.doc

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu