Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hírek >>  Kamarai hírek

MÁOK tisztújító választások - 2020 - Információk a kamarai tagságnak - 1.
Kamarai hírek
Kedves Kollégák!

A 2020-as év a négyéves kamarai ciklus (2016/17-2020) idõszakának záróéve. Ez azt jelenti, hogy mind az egyes MÁOK területi szervezeteknél, mind a MÁOK Országos szervezeténél ez év végéig zajlanak le a kamarai tisztújító választások.

A választási eljárásban minden egyes választásra jogosult kamarai tag(alaptag vagy szolgáltatói jogviszonnyal rendelkezõ kamarai tag) ajánlást tehetaz egyes kamarai tisztségviselõ vagy tisztséget betöltõ személyére, amelybõl a választáson induló jelöltlisták létrejönnek, mind ezek után a területi szervezet tagjai választásra jogosultak, vagyis leadhatják szavazataikat az általuk támogatott jelöltekre a területi tisztújításon.

A Magyar Állatorvosi Kamara hatályos Alapszabálya a törvényi rendelkezés alapján biztosítja az eljárásrendet az egyes szavazási folyamatok lebonyolítására, melyek többek között rögzítik azt, hogy a választás során

-          elõbb elsõ lépésben, nyílt eljárásban az adott területi szervezet bármely tagja ajánlást tehet a megválasztandó tisztségviselõk és tisztségeket betöltõk személyére,

-          az ajánlást követõen, amennyiben az ajánlott kamarai tag elfogadja a „felkérést” és összeférhetetlenséggel kapcsolatos kizáró ok nem merül fel, úgyjelöltlistára kerül,

-          a jelöltlistán szereplõkrõl adott tisztség vonatkozásában pedig hitelesített szavazólapon történõ szavazat leadással a szavazás folyamata megtörténik, ez utóbbi már zárt, titkos szavazással.

A MÁOK Pest megyei szervezetének vezetõsége szándéka szerint szeretné a megyei tagságot részletesen tájékoztatni, információkkal ellátni mind az ajánlás-jelölés-szavazás folyamatáról, a tisztújítás „menetérõl, mind az egyes megválasztandó tisztségviselõk, bizottságok és bizottsági tagok feladatairól, segítve ezzel a tisztújítás lebonyolítását.

Ennek érdekében a közeljövõben – terveink és elképzeléseink szerint – több témában, egymást követõ csoportos e-mail kiküldést indítunk el, amelyet a MÁOK Pest megyei szervezetének valamennyi tagja a regisztrált e-mail címére kap meg, és ezzel párhuzamosan a szervezet honlapján is elhelyezünk információs anyagokat.

Külön-külön tájékoztatóban kívánjuk a tagságot informálni a

  1. Területi majd az országos tisztújítás lebonyolításának menetérõl és tudnivalóiról – az aktuális Covid-19 járványhelyzet függvényében és figyelembevételével - ,
  2. Az egyes megválasztandó tisztségviselõk és tisztséget betöltõk ellátandó feladatairól,
  3. Az ajánlott és jelölt személyekrõl, teret adva bemutatkozásaiknak és/vagy programjaiknak, amennyiben ezzel élni kívánnak (honlapunkon elhelyezve).

Az állatorvosi kamara életében négyévente történnek tisztújítások, szeretnénk minden információt megadni a tagságunk részére az eljárással és a jelöltekkel kapcsolatban, ezért kérünk minden egyes kamarai tagot, hogy lehetõsége szerint figyelje-olvassa ezeket a tájékoztatásokat, kövesse nyomon a Pest megyei honlap választással kapcsolatos információt, illetve kérdések esetén keresse a szervezet jelenlegi vezetõségét (http://pest-megyei-allatorvos.hu/maokpmsz/Tisztsegviselok--bizottsagok.html)

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu