Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Továbbképzések

Kómár napi visszatekintõ - megemlékezések Kómár professzorról
Továbbképzési hírek
Ezúttal néhány megemlékezést adunk közre, így is felelevenítve Kómár professzor példamutató szakmai pályáját, életútját. A csatolásban - többek között - részletek olvashatók Prof. Dr. Sótonyi Péter 2017. évi ünnepi megemlékezésébõl, Dr. Rátonyi Dénes, Kómár díjas kollégánk megemlékezését pedig itt olvashatjátok:

"Engedjék meg, hogy pár szóval megemlékezzek Kómár professzorról, és a Hozzá fûzõdõ emlékeimet megosszam Önökkel.

Egyedüli vagyok a mai állatorvosok között, aki a ceglédi állatkórházban Kómár professzor tanítványa lehettem, majd együtt is dolgozhattam Vele, késõbb pedig e kórházat vezethettem.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor Kómár professzor maga mellé vett az állatkórházba, ez késõbbi életemet is meghatározta. Õ, mint a ceglédi állatkórház vezetõje, itteni munkájával, magatartásával is példája lehetett az egész állatorvos társadalomnak. Csak a teljes, a tökéletes munkát ismerte. Tudása az állatorvoslás minden területén kimagasló volt. Hivatás-szeretete rendkívül magas fokú volt, és szakmai munkáját szenvedéllyel végezte. Pontos és fáradhatatlan volt, és a gyógyítás minden területébõl egyenrangú munkatársként vette ki részét. Ha a betegsége miatt egy-egy rövidebb idõre kórházban volt, visszatérve már másnap részt vett a munkában, ügyeletet is vállalva.

Lakása számunkra mindig nyitva állt, a szó szoros értelmében véve bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhattunk hozzá, akár az éjszaka kellõs közepén is. Derûs, kedélyes ember volt, akivel sokat beszélgettem szakmai, de egyéb kérdésekrõl is. Együttmûködésünk alatt nem szûnt meg tanítani. Tette ezt példával, illetve tanító szóval, de soha nem kioktatás jellegûen. A laikus állattartókat is érthetõ módon tájékoztatta állatuk betegségérõl. Lakása néhány méterre volt az állatkórháztól, és sokszor láttam, hogy a teraszon dolgozik. Akkor írta új szemészeti könyvét, ami német nyelven jelent meg, Tierartzliche Augenheilkunde címen.

A magam részérõl soha el nem múló hálával emlékszem arra a szeretve tisztelt emberre, Kómár professzor úrra, akitõl szakmai tartást és valódi hivatástudatot tanulhattam, és kórházvezetõként utódja lehettem." (Dr. Rátonyi Dénes)

Csatolások:

- Megemlékezések

- Prof. Dr. Sótonyi Péter megemlékezése Kómár professzorról

- Dr. Rátonyi Dénes megemlékezése Kómár professzorról

- Kómár Gyula 1950-ben

- Kómár Gyula a kollégáival Cegléden

- Az aszódi Kómár szobor



Mellékelt dokumentumok:
Komar_megemlekezesek.doc

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu